13/12/2021

Ontdek het leven van kunstenaar Salvador Dalí in Gent

Inside Dalí  laat je vanaf vrijdag 17 december het werk van de wereldberoemde Spaanse kunstenaar Salvador Dalí herontdekken. De Sint-Niklaaskerk aan de Korenmarkt in Gent wordt tot en met 22 mei omgetoverd tot een expo die al je zintuigen meeneemt op een digitale reis. 

Salvador Dalí is één van de bekendste surrealistische kunstschilders ter wereld. Het surrealisme is een kunstrichting uit de 20ste eeuw waarbij alledaagse voorwerpen op een vreemde manier met elkaar gecombineerd worden. Dalí schilderde zijn dromen, fantasieën en angsten die hij ‘handgeschilderde droomfoto’s’ noemde. 

Spitstechnologie, echte objecten, illusies en beeldmateriaal in één expo. De veertien meter hoge 360° multimediaruimte in het midden van de kerk is het hoogtepunt van de tentoonstelling. 35 minuten lang word je ondergedompeld in het leven van de Spaanse kunstenaar. 

Benieuwd naar het leven van Salvador Dalí? Tickets kan je bestellen via de website van Dalia Expo.

Tekst: Helena Van Lierop, eindredactie: Eline September
Foto: © Inside Dalí