21/12/2021

Ready, set, go: benen losschudden bij Urban Trail in Mechelen

De Urban Trail in Mechelen is terug van weggeweest. Het koude weer zat niet mee maar nieuwsgierigheid brandt en daarom trotseerden jong en oud de koude voor deze unieke loopervaring. 

Sinds 2015 wordt jaarlijks de Urban Trail georganiseerd in Mechelen. Na één jaar stilte door de corona-crisis vond zaterdag 11 december de 7de editie plaats. Het loopevent lokte dit jaar 3000 deelnemers die door verschillende speciale plekken in Mechelen werden gevoerd. De route van 7km of 11km liep buiten maar ook binnenin gebouwen waardoor de deelnemers de binnenstad in het avondlicht op een andere manier leerden kennen.

Verfrissende route
Om de nodige ruimte tussen de lopers te behouden startten de deelnemers in vier waves. Om het kwartier vertrok een groep van 750 lopers. Onder andere De Vleeshalle, de foyer van Cinema Lumière en zelfs de bureau van de burgemeester openden hun deuren voor de deelnemers. De volledige route bestond uit 17 verfrissende locaties.

via GIPHY

Bekijk de volledige reportage hieronder.

Reportage: Isa De Boeck & Wout De Smedt, tekst: Isa De Boeck
Foto: © Isa De Boeck