06/12/2021Tekst
RECEPT – Gele paprikasoep met roomkaas
Wil je jouw gasten deze kerst eens verrassen? Schuif die voorspelbare tomatenroomsoep dan aan de kant en probeer eens iets nieuws. Met de unieke zachte smaak van deze gele paprikasoep, maak jij jouw gasten alvast warm voor het hoofdgerecht!
Duur: +/- 1 uur
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dit heb je nodig:
Ingrediënten voor 6 personen
- 4 grote ajuinen
- 1 teentje knoflook
- 1 aardappel
- 5 gele paprika’s
- 1 kruidentuiltje
- 2,5 L water
- 5 blokjes kippenbouillon
- roomkaas
- Optioneel: soepballetjes
Zo maak je het:
- Pel en snij de ajuinen in grove stukken. Snijd een gepeld teentje knoflook heel fijn.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en bak de ajuin samen met de knoflook in de pan.
- Ontpit en snijd ondertussen de paprika in grove stukken en voeg deze vervolgens bij de ajuin toe.
- Voeg 2,5 liter water, de bouillonblokjes, een kruidentuiltje en peper en zout toe.
- Schil en snijd de aardappel en voeg ook deze toe.
- Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg een vlootje roomkaas toe.
- Haal de soeppan van het vuur, haal het kruidentuiltje uit de pot en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg indien gewenst soepballetjes toe, laat deze 10 minuten koken.
- Serveer met een snuifje basilicumkruiden.
TIP: Maak je soep van tevoren klaar, dan moet je ze op de dag zelf enkel nog opwarmen. Dat bespaart je alvast een hoop tijd en stress.
Tekst: Hanne Van Oeckel, eindredactie: Jolien Pollet
Beeld: © Hanne Van Oeckel