06/12/2021Tekst
RECEPT – no bake granola repen
Heb je zin in een snelle snack of een licht ontbijt? Dan zijn deze zelfgemaakte granola repen echt iets voor jou!
Welke ingrediënten?
- 4 el honing
- 4 el pindakaas
- 1 el agavesiroop
- 4 kopjes havermout
- 3 kopjes lijnzaad
- 4 kopjes granola
- handvol noten naar keuze
- handvol chocoladestukjes
Wat heb je nodig?
- Twee kommen
- Eetlepel
- Bakpapier
- Mes
- Schaal
- Frigo
- Voeg de honing, pindakaas en agavesiroop toe in een pan en zet het op een laag vuur.
- Meng de havermout, lijnzaad, granola en noten in een aparte kom.
- Meng de havermoutmix met de vloeibare ingrediënten uit stap 1.
- Bedek de kom met bakpapier en vul deze met het mengsel dat je nu hebt.
- Leg er een vel bakpapier bovenop en druk het stevig vast. Dat kan bijvoorbeeld met een deegroller.
- Versier de mix met chocoladestukjes door ze stevig vast te prikken met de achterkant van een lepel.
- Laat het geheel minstens twee uur in de frigo rusten.
- Snij de grote granola reep in kleine reepjes.
Smakelijk!
Tekst: Marte Everaerts, eindredactie: Jolien Pollet
Foto: © Marte Everaerts