06/12/2021

RECEPT – no bake granola repen

Heb je zin in een snelle snack of een licht ontbijt? Dan zijn deze  zelfgemaakte granola repen echt iets voor jou!

 

Welke ingrediënten?

  • 4 el honing
  • 4 el pindakaas
  • 1 el agavesiroop
  • 4 kopjes havermout
  • 3 kopjes lijnzaad
  • 4 kopjes granola
  • handvol noten naar keuze
  • handvol chocoladestukjes

 

Wat heb je nodig?

  • Twee kommen
  • Eetlepel
  • Bakpapier
  • Mes
  • Schaal
  • Frigo
  1. Voeg de honing, pindakaas en agavesiroop toe in een pan en zet het op een laag vuur.
  2. Meng de havermout, lijnzaad, granola en noten in een aparte kom.
  3. Meng de havermoutmix met de vloeibare ingrediënten uit stap 1.
  4. Bedek de kom met bakpapier en vul deze met het mengsel dat je nu hebt.
  5. Leg er een vel bakpapier bovenop en druk het stevig vast. Dat kan bijvoorbeeld met een deegroller.
  6. Versier de mix met chocoladestukjes door ze stevig vast te prikken met de achterkant van een lepel.
  7. Laat het geheel minstens twee uur in de frigo rusten.
  8. Snij de grote granola reep in kleine reepjes.

 

Smakelijk!

 

Tekst: Marte Everaerts, eindredactie: Jolien Pollet

Foto: © Marte Everaerts