03/12/2021

RECEPT – Truffelpasta met een mix van paddenstoelen

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram beukenzwammen
  • 250 gram nameco
  • 250 gram shiitake
  • 400 gram linguine
  • Potje witte truffelconcentraat (koop je bijvoorbeeld bij Lidl)
  • Truffelolie
  • Twee rode ajuinen
  • Twee teentjes look
  • 125 gram roomboter
  • Peterselie
  • Peper en zout

Recept

  1. Vul een pot met water en breng aan de kook. Doe er een snufje zout in.
  2. Neem een grote pot en giet er een scheut olijfolie in. Zet op een matig vuurtje.
  3. Snij de twee rode ajuinen in fijne snippers. Stoof de ajuinsnippers tot ze lichtbruin zijn.
  4. Plet twee teentjes look en doe ze bij de ajuin.
  5. Borstel de beukenzwammen, nameco en shiitake schoon met een fijn borsteltje zodanig dat alle aarde weg is. Gebruik géén water.
  6. Giet een stevige scheut truffelolie bij de ajuin en look. Doe vervolgens de mix van paddenstoelen erbij en bak op een hoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn. Kruid met peper en zout.
  7. Als de paddenstoelen gebakken zijn, zet je het vuur af en doe je er de roomboter en het potje truffelconcentraat bij. Roer om en laat de boter rustig smelten.
  8. Doe de linguine in het kokend water. Kook al dente.
  9. Als de linguine klaar is, giet je een halve pollepel pastawater bij de paddenstoelen. Doe vervolgens de linguine bij in de kom.
  10. Snij een beetje peterselie fijn en werk er je bord mee af.

 

Tekst: Maaike Huegaerts, eindredactie: Akyna Peeters
Foto’s: © Maaike Huegaerts