07/12/2021

Rob Schoofs: ‘Iedereen was gemotiveerd om die bekerfinale te spelen’

In deze audioreportage interviewt onze 21bis-reporter Tom De Win Rob Schoofs, centrale man op het middenveld bij eersteklasser KV Mechelen over de bekerfinale op 1 mei 2019. ‘We wisten dat we de kwaliteiten hadden om competitief te zijn tegen zulke ploegen.’

Op 1 mei 2019 won KV Mechelen in het Koning Boudewijnstadion in Brussel de Beker van België met 1-2 tegen AA Gent. Nadat ze 1-0 achter kwamen door een doelpunt van Jean-Luc Dompé, keerde KV Mechelen het nog helemaal om met doelpunten van Nikola Storm en German Mera.

Beluister hieronder hoe Rob Schoofs die 1 mei 2019 beleefde.

Audiofragmenten:
‘Malinwa Vooruit’: KV Mechelen. (2013, 11 december). KV Mechelen Clublied [Video]. YouTube., geraadpleegd op 10 november 2021, www.youtube.com
‘Wij Zijn De Kakkers’: Tielens, C. S. F. L. S. T. Y. A. [Steve Tielens – Onderwerp]. (2019, 23 april). Wij Zijn De Kakkers (feat. Feestdj Diego) (Original Radio Mix) [Video]. YouTube., geraadpleegd op 9 oktober 2021, www.youtube.com
‘We gaan met z’n allen’: KV Mechelen. (2019, 10 mei). We gaan met z’n allen [Video]. YouTube., geraadpleegd op 8 oktober 2021, www.youtube.com

 

via GIPHY

Tekst en reportage: Tom De Win
Foto: © Tom De Win
Foto GIF: © Olivier Arickx