07/12/2021

Samen met je mama swipen op Tinder: ‘Wat is ghosten?’

Datingapps zijn tegenwoordig enorm populair. De coronacrisis en de feestdagen zorgen ervoor dat veel singles op zoek gaan naar een relatie. Daphne (23) en haar mama, Dominiek (52), zijn allebei single. Hoewel ze niet perse wanhopig op zoek zijn naar een relatie, gebruiken ze wel allebei een datingapp.

Omwille van het coronavirus is het nu moeilijker dan ooit om spontaan nieuwe mensen te leren kennen. Bovendien komen de feestdagen eraan. Een periode waarin je als single voortdurend de vraagt krijgt of je dit jaar iemand meebrengt naar het kerstfeestje. Tinder is op dit moment wereldwijd de populairste datingapp. Daarbij kan je mensen naar links (slecht) of rechts (goed) swipen op basis van foto’s en een korte beschrijving. Verder staat er een gevarieerd aanbod aan apps in de lijst. Op Bumble bijvoorbeeld, die op de derde plaats staat, is het de bedoeling dat de vrouwelijke gebruiker als eerste een berichtje stuurt.

Ook Daphne en haar mama ondervinden een lichte druk om iemand te vinden. Daphne gebruikt Tinder. Dominiek gebruikt Happn, een app waarmee je ‘crushes’ kan krijgen met mensen die de afgelopen dagen bij jou in de buurt geweest zijn. Ze hadden een gesprek over dating in tijden van corona. En ze swipeten samen even door elkaars dating profiel. Luister hier naar de reportage.

Data: Statista (2021)
Tekst & reportage: Daphne Siozos
Foto: Daphne Siozos