21/12/2021

Sandra Kim: ‘Ik droom van een grote show rond Barbra Streisand’

In de reeks Franterview hebben we gesprekken met frappante Franstaligen. Deze keer is het de beurt aan onze Belgische muzikale trots: Sandra Kim.

Na haar overwinning in de Masked Singer in 2020 won Sandra Kim opnieuw de harten van het volk. Al jaar en dag is ze nationale trots omdat ze België de voorlopig enige overwinning op het Eurovisiesongfestival opleverde. Nu weet ze ook de harten van het jonger publiek te veroveren: ‘Veel kinderen kennen mij door #LikeMe of de Masked Singer.’

Hoe overleeft u in de coronaperiode als artiest?

‘Het is een moeilijke periode als artiest. Normaal speel ik bijna elk weekend en nu worden er weer heel veel optredens geannuleerd of verplaats naar volgend jaar. Dat is jammer. Het is gewoon heel moeilijk als je wordt verboden om te doen wat je het liefste doet. We respecteren alle maatregelen in de hoop te mogen spelen en toch wordt het geweigerd. Dat is heel jammer voor ons maar ook voor de fans. Dat mis ik ook het hardste. Ik hou ervan om in interactie te gaan met mijn publiek en ze een avond te geven die ze niet snel vergeten.’

‘Ik antwoord altijd op de berichtjes van mijn fans’

Hoe blijft u toch in contact met uw fans?

Ik ben heel blij dat er vandaag de dag iets bestaat als sociale media. Ik probeer dan ook via Instagram en Facebook te communiceren met mijn fans. Het is de enige manier waarop we momenteel contact kunnen hebben met de buitenwereld. Al die berichtjes doen mij veel plezier. Ik probeer dan ook altijd te antwoorden. Zo stuur ik regelmatig filmpjes voor verjaardagen of huwelijken maar stuur ik ook berichtjes naar mensen die het even minder goed hebben. Daar haal ik veel voldoening uit.’

U heeft tijdens de Masked Singer een heleboel nieuwe fans gekregen. Heeft u ook zelf nieuwe mensen leren kennen?

‘Ja zeker. Ik heb Sam Bettens leren kennen. Ik kende hem nog niet maar ik heb er veel bewonderingen voor. Verder had ik ook veel plezier met Kevin Janssens en ik had een erg leuk contact met Ruth Beeckmans, die heel sympathiek is.’

Voor u shows heeft u ook nieuwe muzikanten rond zich verzameld, waarom?

‘Ik wou mij laten omringen door een jonge ploeg. Ik ben zelf niet oud maar ik ben ook geen twintig jaar meer. Verder vind ik het aangenamer om met Vlamingen te werken. Ik heb in het verleden wel met Franstaligen gewerkt maar ik werk nu in Vlaanderen dus vind ik het normaal dat ik ook Vlaamse muzikanten heb.’

Heeft u nog een grote droom in uw carrière?

‘Ik heb altijd veel dromen. Mijn grote droom is om een show te doen rond mijn idool, Barbra Streisand. Ik weet dat ze niet zo bekend is bij het jonge publiek maar het is een zangeres waar ik erg van hou en die ik enorm respecteer. Een spektakel over haar zou ik fantastisch vinden. Maar het is nog een beetje vroeg om die plannen uit te voeren. Ik ga nog een even wachten. Het staat zeker op mijn bucketlist samen met Céline Dion ontmoeten.’

Tekst: Janah Scheunis
Interview: Janah Scheunis & Dries De Vis
Foto: © The Bookings Company