06/12/2021

StuBru en MNM organiseren DWW Radio: ‘We geven de radio volledig aan de luisteraar’

De Warmste Week vindt volledig coronaproof plaats van 18 tot 24 december in gaststad Mechelen. StuBru en MNM slaan de handen in elkaar en organiseren er DWW Radio: luisteraars kunnen een hele week verzoekjes doen en nummers aanvragen waarop ze volledig zichzelf kunnen zijn. StuBru-dj Sander Vandenhende: ‘Alles kan, alles mag. We gaan radioland eens goed op z’n kop zetten.’

Voor het eerst zijn het niet enkel dj’s van StuBru die De Warmste Week presenteren, ook MNM is dit jaar van de partij. ‘De Warmste Week overstijgt al een tijdje Studio Brussel’, verklaart Sander. ‘Het is een verhaal van heel de VRT, dus gaan we nu voor een samenwerking met MNM en Eén.’

Ook het thema “Kunnen zijn wie je bent” belangt niet enkel de StuBru-luisteraars aan. ‘Het is gebleken dat één op de vijf Vlamingen niet kan zijn wie die is, of geeft toch aan dat moeilijk te vinden’, licht hij toe. ‘Door de samenwerking tussen verschillende zenders hopen we met dit initiatief nog meer mensen te bereiken. Ook al wordt het dit jaar geen groot volksfeest, ik ben er zeker van dat het een fantastisch leuke week wordt.’

Drijvende studio

De zenders spreken van een “zotte verzoekweek” en dat kan ook over de locatie van de studio gezegd worden. ‘We zenden uit vanuit Mechelen, stad aan de Dijle. Maar dat is niet alles: onze radiostudio zal op een drijvend ponton staan op de rivier’, verklapt Sander. Hij zal er samen met MNM-dj Esther Nwanu het late avondblok tussen 22:00 uur en 02:00 uur presenteren.

200 goede doelen

Een jury van onder andere jongerenambassadeurs koos  200 projecten waarvoor De Warmste Week geld inzamelt, waaronder Kom op tegen Kanker, Missing You vzw en Çavaria vzw. Wie wil doneren, kan dit makkelijk doen door De Warmste Week-vlam te scannen. Daarnaast kan je de actie steunen door een DWW-pin te kopen, waarvan zes verschillende ontwerpen beschikbaar zijn. Binnenkort lanceert de organisatie ook een DWW-mondmasker in haar webshop.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Warmste Week (@dewarmsteweek)

Onderwijsinstelling Thomas More is dit jaar een van de hoofdpartners van De Warmste Week. Studenten kunnen zelf inzamelacties op poten zetten om het DWW Fonds te steunen. Op donderdag 23 december organiseert de hogeschool een afsluitend evenement op Campus De Ham.

Radiostudenten Caro Thoelen en Nette Clonen van Thomas More weten alvast wat ze zouden aanvragen bij DWW Radio. ‘Sowieso een nummer dat ik kan meebrullen’, zegt Nette. ‘Sorry van Beyoncé bijvoorbeeld.’ Caro zoekt het dan weer in eigen land en is fan van de song Allemaal door jou van Bart Peeters: ‘Van dat liedje krijg ik echt kippenvel.’

Dj Sander heeft er alvast erg veel zin in: ‘Het wordt een toffe week met weinig slaap. Maar ik kijk ernaar uit om met kerstavond bij het voorgerecht met mijn hoofd in de soepkom in slaap te vallen.’ (lacht)

Je kan DWW Radio van 18 tot en met 24 december live volgen op StuBru, MNM, Eén en VRT NU.

Tekst: Maaike Huegaerts & Hanne Van Daele, eindredactie: Akyna Peeters
Foto: © Julie Van Sande