06/12/2021

Thomas More-studenten geëvacueerd na rookmelding Campus De Ham

Maandag 6 december moesten de studenten van hogeschool Thomas More in Mechelen de campus verlaten na een rookmelding. Het brandalarm ging rond 13.20 uur af op campus De Ham. Campusbeheerder Ludo Van de Vreken: ‘Tijdens dakwerken kwam er rook vrij die naar binnen gezogen werd. Daardoor hing er een rooklucht in het gebouw waarna iemand correct reageerde door de brandknop in te drukken. Er was dus geen sprake van brand.’

De evacuatie verliep vlot en de studenten waren snel uit het gebouw. Studente Journalistiek Hanne Van Daele reageert: ‘Op het moment dat het alarm afging was ik buiten, dus ik bleef daar ook. Maar mijn tas met laptop lag nog op de campus. Ik wist niet wat er aan de hand was, dus ik was even ongerust. Ik hoopte dat ik snel terug bij mijn spullen kon geraken.’

Tekst: Maaike Huegaerts, eindredactie: Hanne Van Daele
Foto: © Maaike Huegaerts