15/12/2021

Vijf beroemdheden die zich in 2021 aan iets nieuws waagden

De ene met een cosmeticalijn, de andere met een kledingcollectie: beroemdheden treden meer en meer uit hun comfort zone. Dat bewezen Rihanna en Kanye West al dubbel en dik. Maar welke beroemdheden hebben zich in 2021 aan iets nieuws gewaagd? Een lijstje van de vijf meest opvallende carrièresprongen.

1.Ariana Grande: Make-uplijn r.e.m.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande)

Wie Ariana Grande zegt, zegt eyeliner, volumineuze lippen en een flawless huidje. Oh en misschien ook een stem om u tegen zeggen. De 7 rings-zangeres ziet er elke keer uit alsof ze vers uit een barbiepoppendoosje komt en heeft al vaak toegegeven dat ze een grote passie voor make-up heeft. Die passie bracht ze in november 2021 naar een hoger niveau met haar eigen make-uplijn r.e.m., wat verwijst naar haar gelijknamige lied. De verzendkosten naar België hebben een recensie van mezelf gesaboteerd, maar als we make-uplegende Nikkie Tutorials mogen geloven verdient r.e.m. een 7/10, niet slecht!

2.Emily Ratajkowski: Boek My Body

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emily Ratajkowski (@emrata)

Topmodel, Blurred lines gezicht en sinds februari 2021 ook schrijfster. Ik heb het over Emily Ratajkowski, een dertig-jarige Amerikaanse met een boodschap. Haar boek, My body, is een onderzoek naar de fetisjering van vrouwelijke schoonheid en het perverse machtsmisbruik in de mode- en filmindustrie. Ook deelt ze haar persoonlijke ontwikkeling in het feminisme en haar seksualiteit. Haar moedige verhaal werd ondertussen al geprezen als New York Times bestseller.

3.Taylor Swift: Kortfilm All Too Well

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

2021 was hoe dan ook een revolutionair jaar voor Taylor Swift. Nadat ze de rechten op haar eigen muziek verloor aan Scooter Braun, nam de popster haar bijna tien jaar oude album Red opnieuw op. Haar teksten en vocale prestaties blijven verbazen, maar Taylor ging nog een stapje verder. Ze regisseerde een kortfilm op een lange versie van haar lied All Too Well. Stranger Things-actrice Sadie Sink en Maze runner – ster Dylan O’Brien vertolkten de rollen van Taylor en haar ex-vriend en dat deden ze tot de vonken ervan afvlogen.

4.Camila Cabello: Acteerdebuut Cinderella

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door camila (@camila_cabello)

Camila Cabello, Cubaans-Amerikaanse zangeres, waagde zich in 2021 aan haar acteerdebuut als Assepoester. Dat een extraverte brunette gecast wordt om de rol van de blonde prinses te vertolken, klinkt misschien niet meteen logisch. Toch bleek ze de rol goed te spelen, al kregen haar zangprestaties flink wat commentaar. Zo reageerde zangcoach Hannah Bayels dat ze niet begrijpt hoe sommige vals gezongen stukken toch de film hebben gehaald.

5.Pharrell Williams: Huidverzorgingslijn Humanrace

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Son of a Pharoah (@pharrell)

Vrouwelijke sterren met een cosmeticalijn schieten als paddenstoelen uit de grond. Mannen daarentegen zijn nog redelijk zeldzaam in die industrie. Happy-zanger Pharrell Williams bracht daar exact een jaar geleden verandering in. Hij lanceerde de huidverzorgingslijn Humanrace. Een lijn waarmee Pharrell zijn overtuiging deelt dat wie zich goed in zijn vel voelt, ook goed kan zijn voor anderen. Hoewel de lijn niet erg veel populariteit sprokkelde, gaven enkele youtubers zoals Doctorly hem toch zeer goede recensies.

Tekst: Olivia Stalpaert, eindredactie: Arianna Bianchi
Beeld: Olivia Stalpaert