10/12/2021

W817-film 8eraf nu te zien in de bioscoop

Sinds woensdag kan je naar de langverwachte W817-film 8eraf gaan kijken in de bioscoop. De film moest normaal in het najaar van 2020 in de zalen komen, maar de opnames werden uitgesteld door corona.

De personages uit de populaire Ketnet-reeks W817 zijn ouder geworden, maar niet wijzer. In de nieuwe film ontvangen de oude kotgenoten een mysterieuze videoboodschap van Carlo: hij gaat trouwen. Carlo’s huwelijksweekend draait uit op een heuse reünie, inclusief de herkenbare situaties en de dwaze humor die typisch zijn voor de reeks. Clara Cleymans (de ridder, 40-45) en Yemi Oduwale (Thuis, Dertigers) vervolledigen de originele cast. ‘Het is fijn om al die mensen na 20 jaar terug te zien,’ vertelde Kadèr Gürbüz (Birgit) aan VRTnws. ‘En nog altijd het gevoel te hebben: we zijn nog diezelfde personages met een hoek af. Daar zit geen sleet op.’

Bekijk hier de trailer van 8eraf:

De film werd op poten gezet na een grote crowdfunding-actie. 50.000 fans moesten een ticket kopen alvorens de opnames zouden starten. De fans kochten massaal tickets, maar moesten echter geduld hebben. Door de pandemie werd de release twee maal uitgesteld. De tickets bleven geldig, de kopers kregen de film al in avant-première te zien.

Volgens de huidige maatregelen zijn een mondmasker en Covid Safe Ticket verplicht in de bioscoop.

Tekst: Hanne Bral, eindredactie: Hanne Van Oeckel
Foto: © Hanne Bral