02/12/2021

Was Maria wel maagd? Al je vragen over de Bijbel beantwoord in podcast ‘Holy Shit’

De Bijbel zit boordevol mooie verhalen, maar het lijkt wel heel onwaarschijnlijk dat deze allemaal waargebeurd zijn. Kon Jezus water echt in wijn veranderen, of over water lopen? Hoe heeft Mozes de zee in twee gespleten? Was Maria wel maagd? Kortom, welke verhalen uit de Bijbel zijn echt gebeurd en welke zijn helemaal verzonnen? Daphne ging opzoek naar antwoorden. 

In de eerste aflevering van ‘Holy Shit’ vraagt Daphne zich af wie Maria was. Ze ging praten met Hans Geybels, theoloog aan de KU Leuven. Hij neemt ons mee in het verleden. Zo ontdekken we bijvoorbeeld wie de ouders van Maria waren en dat een maagd toen niet helemaal hetzelfde was als nu.

Benieuwd? Luister hier de eerste aflevering van ‘Holy Shit’.

Podcast & tekst: Daphne Siozos
Foto: RODNAE Productions via Pexels