13/12/2021

Wat de nieuwe dienstregeling van NMBS voor studenten in petto heeft

Jaarlijks kondigt de NMBS In de tweede week van december aan welke wijzigingen er vanaf dan te zien zullen zijn op de treinsporen. Hieronder vind je de drie belangrijkste wijzigingen voor het komende jaar:

  • Vanaf vandaag kan je op een trein stappen die je van Antwerpen-Centraal tot Hasselt (en andersom) voert in iets meer dan een uur. Die verbinding, die je elk uur kan nemen, zal ook halthouden in Antwerpen-Berchem, Lier, Heist-op-den-Berg en Diest.
  • Bovendien rijdt de IC-trein Antwerpen-Centraal-Hasselt, met tussenhaltes in Mechelen, Brussels Airport-Zaventem en Leuven, op zondag ieder uur. Op die verbinding kan je vanaf nu ook afstappen in Wezemaal, Aarschot, Langdorp, Testelt, Zichem, Diest en Schulen. Met in het totaal elf tussenstops ben je op het traject Hasselt-Antwerpen-Centraal wel een uur en 47 minuten onderweg. Het traject Hasselt-Leuven kost je 50 minuten.
  • Ook zet de NMBS in op versterking ’s ochtends en ’s avonds: tijdens het weekend zal je extra late treinen kunnen nemen tussen Oostende en Kortrijk. Op weekdagen komen er ’s morgens en ’s avonds treinen bij tussen Gent-Sint-Pieters en de drie bestemmingen Aalst, Dendermonde en Brussel. Ook vanuit Kortrijk geraak je vroeger en later op de dag in Brussel.

Tekst: Arianna Bianchi, eindredactie: Olivia Stalpaert
Beeld: Dom J via Pexels