19/12/2021

Weer nieuwe maatregelen voor de jeugdbewegingen

Op vrijdag 3 december heeft het Overlegcomité beslist dat jeugdbewegingen enkel buiten activiteiten mogen voorzien. 

Deze nieuwe maatregelen zorgen voor verwarring en teleurstelling bij de jeugdbewegingen aangezien sportverenigingen wel binnen mogen sporten. Daarnaast werd de mondmaskerplicht opgetrokken voor kinderen boven de 6 jaar. Dat wil zeggen dat kinderen ook op buitenschoolse activiteiten een mondmasker moeten dragen. De leiding van de KSA Molenveld in Edegem hoopt toch om binnenkort weer binnen activiteiten te mogen organiseren aangezien het alleen maar kouder gaat worden. Door de nieuwe mondmakserplicht bij de kinderen zijn er nog veel leden die hun mondmasker vergeten. Dat zorgt voor een extra kost bij de KSA. De schepen van Jeugd in Edegem is op de hoogte over de nieuwe maatregelen en hoopt snel op duidelijkheid.

Bekijk hieronder de reportage.

Reportage: Ella De Brauwer & Cas von Winckelmann, tekst: Ella De Brauwer
Foto: © Ella De Brauwer