06/12/2021

Wie kroont zich tot wereldkampioen Formule 1: Hamilton of Verstappen?

Op 12 december loopt het Formule 1-seizoen op zijn einde. Dan weten we of de Brit Lewis Hamilton (36) zichzelf opvolgt of de Nederlander Max Verstappen (24) met de titel aan de haal gaat. Dit seizoen was ongezien spannend door de bitsige tweestrijd tussen de twee protagonisten van de Formule 1. Wij zetten de belangrijkste gebeurtenissen van het seizoen op een rij. 

Het nieuwe F1-seizoen begon met de entree en rentree van enkele grote namen. Mick Schumacher, zoon van de Duitse zevenvoudige wereldkampioen Michael Schumacher, maakte zijn opwachting nadat hij zich vorig seizoen tot wereldkampioen kroonde in de Formule 2. De Spanjaard Fernando Alonso kroop begin dit seizoen na drie jaar weer achter het stuur van een F1-bolide. Hij komt nu uit voor het Alpine F1 team. De Duitser Sebastian Vettel verruilde na zes jaar de cockpit van Ferrari voor die van Aston Martin. McLaren verwelkomde dan weer Daniel Ricciardo. De Australisch-Italiaanse coureur kwam over van Renault.

Andere coureur

Lewis Hamilton en Max Verstappen waren de hoofdrolspelers van het afgelopen seizoen. Samen wonnen ze 18 van de 22 races. Vier keer ging de eer naar een andere coureur: de Mexicaan Sergio Pérez (Red Bull),  Fransman Esteban Ocon (Alpine), Fin Valtteri Bottas (Mercedes) en Australisch-Italiaanse coureur Daniel Ricciardo (Mclaren). Na een seizoen vol spanning en andere opmerkelijke gebeurtenissen, weten we zondag wie wereldkampioen wordt. In de tijdlijn blikken we terug op de hoogtepunten van het afgelopen seizoen.

Tekst: Amber De Pau en Liam Verbinnen, eindredactie: Jeroen De Pauw
Foto: Morio ( CC BY-SA 4.0), Lewis Hamilton(links) en Max Verstappen(midden) samen op het podium van de Grote Prijs van Maleisië in 2017.