04/01/2022

5 muzikale vragen aan radio-DJ Larissa Roose

Al een kleine vijf maand word je bij de radiozender NRJ elke morgen wakker met de stem van Larissa Roose. Samen met Michaël Joossens presenteert ze de ochtendshow, maar vanaf tien januari neemt ze de touwtjes volledig zelf in handen. Voor deze ambitieuze presentatrice aan dit avontuur begon, was ze bij de zender BRUZZ aan het werk. Kortom: al jaar en dag wordt Roose ondergedompeld in de muzikale wereld. Nu 2021 met de noorderzon verdwenen is, beantwoordt deze radio-DJ een kort vragenvuur waarmee we inzoomen op het afgelopen jaar.

Wat was jouw favoriete nummer en album van 2021? 

‘Het album Nonante-Cinq van Angèle dat nog niet zo lang geleden uitkwam, is zonder enige twijfel mijn favoriet. Als nummer ga ik kiezen voor Skate van Silk Sonic, het groepje van Anderson Paak en Bruno Mars.’

Wat was voor jou het beste concert waar je dit jaar naar toe trok?

‘Ik ga graag en veel naar concerten, maar in 2021 lag dit iets moeilijker. Enerzijds stak Corona hier een stokje voor en anderzijds mijn nieuwe job als radiopresentatrice bij NRJ. Nu ik de ochtendshow presenteer, kruip ik vroeger in bed en is het voor mij lastig om tijdens de week naar een optreden te gaan.’

‘Tijdens de herfstvakantie ging ik op citytrip naar Kopenhagen waar ik de broertjes van Compact Disk Dummies zag optreden. Ze waren het voorprogramma van een Deense artiest en het was heel fijn om België op verplaatsing aan het werk te zien.
Niet alleen wij, maar ook de mensen daar genoten van deze act.’

Welk moment als presentatrice tijdens de ochtendshow van NRJ blijft jou het meeste bij?

‘Tijdens mijn eerste week als presentatrice bij NRJ bereikte ik al meteen een hoogtepunt. We belden met Kathleen Aerts, het oude K3’tje, over haar Tv-programma Villa Zuid-Afrika. Dit gesprek zal ik niet snel meer vergeten. We haalden een fragment van mij boven uit de wereld van K3 waarin ik het liedje ‘Hé doe maar mee’ zong, de single van Tonya die in 2003 aan het Junior Eurosongfestival deelnam. We deden dit stukje op de radio nog eens over. Kathleen kondigde mij aan zoals ze dit achttien jaar geleden deed, een funny moment.’

‘Shout-out naar iedereen in de muzikale wereld’

‘Verder was het interview met Angèle voor mij heel speciaal, als trouwe fan van deze zangeres was het een hele eer.’

Naar wie in de muzikale wereld keek je in 2021 het meeste op?

‘Naar artiesten, organisatieteams van concerten, mensen die verantwoordelijk zijn voor het licht of het geluid, kortom: naar heel de muziekindustrie. Door corona was 2021 geen gemakkelijk jaar voor deze sector. Shout-out naar iedereen in de muzikale wereld.’

Wat is jouw muzikale droom voor 2022?

‘In de zomer van 2022 zou ik graag naar Primavera Sound gaan, een muziekfestival in Barcelona waar ik tickets voor heb. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit kan doorgaan. Verder zou ik Stromae graag is aan het werk zien en hoop ik deze artiest ooit in onze studio te verwelkomen.’

Tekst: Eline September, eindredactie: Helena Van Lierop
Foto: © Jens Mollenvanger