24/01/2022

De strijd tegen leerstoornissen: het gaat na de lesuren gewoon door

Heel wat kinderen en jongeren worstelen met leerstoornissen zoals dyslexie en dyscalculie. Volgens een onderzoek van  Eureka Leuven, een school voor kinderen met leerstoornissen, zitten er in een klas van 20 leerlingen gemiddeld 2 met een leerstoornis. 

Ook onze 21bis reporter Phoebe heeft een leerstoornis: dyscalculie. Dat is een stoornis waardoor alles wat te maken heeft met cijfers een echt obstakel wordt. Vanuit haar eigen ervaring is ze op zoek gegaan naar ouders en kinderen die dezelfde strijd voeren. Sofie Desmet en Nick Huygens zijn als ouders 24 op 7  bezig met hun zonen die dyslexie hebben. Astrid Barbier, een Belgisch topschaakster toont aan dat je met een leerstoornis ook heel succesvol kunt zijn.

Bekijk ook de reportage onderaan.

Reportage: Phoebe De Veylder

Foto: © Phoebe De Veylder