24/01/2022

‘Gone Urban’: Antwerpse jongeren praten over verlies Let’s Go Urban

In april 2021 werd de samenwerking tussen de stad Antwerpen en de voormalige jongerenwerking Let’s Go Urban definitief stopgezet omwille van mogelijk misbruik van subsidiegelden door oprichtster Sihame El Kaouakibi. De vele jongeren die toen lid waren van de organisatie verloren toen hun eigen plek, die ze zelf beschrijven als ‘een tweede thuis’. Voor sommige jongeren was het zelfs hun eerste of enige thuis. In deze reportage vertellen drie jongeren hoe ze na het wegvallen van Let’s Go Urban in een zwart gat zijn beland.

Voor veel jongeren die lid waren bij LGU ligt het onderwerp ook vandaag nog gevoelig. Zij voelen zich in de steek gelaten en hebben vooral bedenkingen bij de abrupte manier waarop het project werd stopgezet. Zeker nu een vervangproject alsmaar langer op zich laat wachten. ‘Emotioneel voel ik mij alleen, en ik denk niet dat ik de enige ben. Ik denk dat heel veel jongeren zich alleen voelen’, aldus één van de voormalige leden.

Bekijk hier de reportage ‘Gone Urban’ met de getuigenissen van Aminata, Yoshi en Dina. 

 

Reportage: Soeteken Rosseau
Tekst: Soeteken Rosseau
Beeld: © Soeteken Rosseau