10/01/2022

KUNSTCAST – Annelies Boeykens: ‘Als ik foto’s neem met mijn camera, ben ik daar veel bewuster mee bezig’

In onze reeks Kunstcast brengen we portretjes van boeiende Belgische artiesten en vragen we ze welke loopbaan ze al hebben afgelegd. In deze aflevering interviewt onze 21bis-reporter Tom De Win Annelies Boeykens (21). Zij is freelancefotografe van beroep en content creator bij KV Mechelen, een Belgische eersteklasser. In 2021 kreeg ze de kans om ex-centrale verdediger Seth de Witte van KV Mechelen te fotograferen. ‘Zijn afscheid was een memorabel moment.’

In juni 2021 studeerde Annelies af in de richting Media en Entertainment Business aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Sinds 2019 maakt ze portretten van mensen van jong en oud. Daarnaast stelt ze fotocollecties samen van zwangere vrouwen, huwelijken en gewone koppels.

                  

Beluister hieronder hoe Annelies in de wereld van de fotografie terechtkwam.

Tekst en reportage: Tom De Win
Foto kop: © Tom De Win
Foto’s artikel: © Annelies Boeykens