12/01/2022

KUNSTCAST – Cabaretduo Grof Geschud: ‘We nemen een anekdote uit onze relatie waardoor de voorstelling meteen herkenbaar is’

Myrthe Van Velden en Lander Severins leerden elkaar kennen op de Koningstheateracademie in Nederland, werden verliefd, vormden een koppel maar besloten ook om professioneel met elkaar samen te werken. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk en staan ze gekend als het Vlaams-Nederlandse cabaretduo Grof Geschud. Hun debuutvoorstelling Lijmen werd bejubeld door de pers en met hun tweede avondvullende voorstelling Broeden zijn ze ook klaar om Vlaanderen en Nederland te veroveren. Alleen moet het publiek rekening houden met één klein detail: het tweetal is geen koppel meer. 

In onze reeks Kunstcast brengen we portretten van Belgische artiesten die op de rand van hun doorbraak staan. Onze 21bis-reporter Dries De Vis had een openhartig gesprek met Lander (25) en Myrthe (25) over het maakproces van hun nieuwe voorstelling Broeden en hun stukgelopen relatie.

 

 

Luister hieronder naar de Kunstcast met het cabaretduo Grof Geschud:

 

Tekst: Dries De Vis
Foto: © Dries De Vis