05/01/2022

KUNSTCAST – Esther De Vos: ‘Ik voel mezelf niet per se een lasser’

In onze Kunstcast-reeks brengen we portretten van boeiende Belgische kunstenaars. In deze aflevering maak je kennis met Esther De Vos (29). Met staal als handelsmerk ontwerpt en maakt deze goedlachse Leuvense haar eigen collectie meubels. Minimalistisch en puur, zo volgt Esther moeiteloos de wet van staal.

Esther neemt je mee in haar wereld van ontwerpen en lassen. Met een vleugje chaos, maar vooral veel liefde voor haar vak. Beluister hieronder de volledige Kunstcast.

Vroeger waagde ze zich nog aan deuren en balustrades, nu focust Esther zich wat meer op kleinschalige meubels. In haar huidige collectie vind je bijvoorbeeld stalen leggers, tafeltjes met figuurglas en kledingrekken. Waar kan je die collectie bewonderen? ‘Er zijn een paar pop-up concepten, zoals Møbel, die mijn werk tentoonstellen’, aldus Esther. ‘Dat moet ik nog verder uitwerken, maar dat is voor binnenkort.’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Esther De Vos (@devosesther)

Tekst en podcast: Nette Clonen
Foto: © Marie Monsieur