14/01/2022

KUNSTCAST – Floor Denil: ‘De sprong naar voltijds tekenen kwam vanzelf, ik had gewoon geen job’

In onze reeks de Kunstcast brengen we portretten van Belgische kunstenaars die jij misschien nog niet kent, maar de moeite zijn om te leren kennen. In deze aflevering cartoonist Floor Denil (26): ‘Als ik mijn werk van vroeger zie, ben ik blij dat de datum erbij staat.

Vijf jaar geleden begon Floor haar cartoons te delen op Instagram. Toen alleen nog maar voor vrienden en familie, nu voor zo’n 20.000 volgers die haar simpele tekenstijl weten te appreciëren. Floor werkt van thuis uit en tekent meestal in haar dagboek of op haar iPad. Haar tekeningen worden steeds populairder. Zo werkt ze vandaag zelfs samen met enkele grote voorbeelden zoals Niet Nu Laura en Chrostin: ‘Ik ben niet iemand die snel starstruck is, alleen bij Kamagurka had ik dat wel.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floor Denil (@floordenil)

In volle coronacrisis waagde Floor de sprong naar voltijds ondernemerschap en bracht ze haar eerste graphic novel Arlo uit. Grote sprongen en dromen die niet lukken zonder slag of stoot: ‘Ik heb op het randje van een burn-out gestaan.’

Ondertussen is Floor druk bezig met het uitbouwen van haar webshop waar je haar tekeningen terugvindt op kaartjes, totebags en kledingstukken.

‘Vroeger werkte ik altijd naar doelen toe, daar ben ik nu vanaf gestapt.’ © Johan Jacobs

Beluister de volledige kunstcast met cartoonist Floor Denil hier:

Tekst en reportage: Janah Scheunis
Foto: © Janah Scheunis