21/01/2022

KUNSTCAST – Maxim Vanheertum: ‘Het liefst maak ik foto’s die technisch niet per se juist zijn, die iedereen zou kunnen maken’

In onze reeks Kunstcast brengen we portretten van boeiende Belgische artiesten. In deze aflevering zoomen we in op Maxim Vanheertum (25), de Antwerpse fotograaf Becotte. Of het nu een verlaten huis is, een grot ergens in de Ardennen of La Boum 2, over een grave foto hoeft Maxim niet te lang na te denken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door becotte (@becotte1)

 

‘Een jaar zonder nachtleven was een uitdaging, maar we slaan er ons wel door.’ Maxim weet dat hij niet alleen is in de branche die het moeilijk heeft door de coronamaatregelen. Ook als er geen events zijn om naartoe te gaan, loopt hij steevast met zijn camera in de hand. En het begon allemaal bij skaten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door becotte (@becotte1)

De naam Becotte? ‘Die is random gekozen, het zijn gewoon mooie letters.’

Beluister de volledige Kunstcast met Maxim Vanheertum hier:

 

Tekst en reportage: Silke Wossmann
Foto: © Silke Wossmann