17/01/2022

KUNSTCAST – Tom Verbeeck: ‘Cru gezegd is Bosum eerder een soloproject’

In onze reeks Kunstcast brengen we portretjes van boeiende Belgische artiesten en lichten zij hun artistieke verhaal toe. In deze aflevering: de 25-jarige Tom Verbeeck van Bosum die je misschien wel kent van zijn cover van Blinding Lights. 

Bosum gaat al een paar jaar mee in de Belgische muziekscene. Naast nummers als Marvin en Golden Rain, draaide de band in 2020 een aantal weken mee in De Afrekening op Studio Brussel met de cover van Blinding Lights van The Weeknd.

Maar niet alleen The Weeknd passeert de revue, want er zijn bij de band ook linken met Barry Grint en Ben Howard. Met Grint, die eerder al samenwerkte met groepen als Radiohead en Oasis, kwam het eveneens tot een samenwerking. Met Howard, die een van de inspiratiebronnen is, zou Verbeeck dan weer graag in zee gaan.

Kom daarnaast te weten waar de naam Bosum vandaan komt, waarom Verbeeck de band eerder als een soloproject aanziet en hoe hij omgaat met zijn tinnitus. Beluister het gesprek van 21bis-reporter Jens Heylen hieronder:

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bosum (@bosumofficial)

Tekst en interview: Jens Heylen
Foto: © Jens Heylen