07/01/2022

KUNSTCAST – Veronique Sneyaert: ‘Het is af wanneer het juweel het verhaal vertaalt’

In onze Kunstcast-reeks brengen we portretten van boeiende Belgische kunstenaars. In deze aflevering maak je kennis met Veronique Sneyaert (50). ‘Juwelen met een betekenis, juwelen die heel belangrijk zijn voor iemand anders.’ Dat is wat Veronique maakt met heel veel passie in haar atelier in Hasselt. Het start met een verhaal en het eindigt met een juweel. Daarnaast heeft ze nog grootse plannen voor de toekomst. ‘Het begint met het verhaal van een sterrenkindje en daaraan gekoppeld gaat het over het Berrefonds en vzw Boven De Wolken.’

Van de geboorte van een kind, tot het verlies van een mama of zoon, het zijn allemaal verhalen die bij juweelontwerpster Veronique Sneyaert terechtkomen. ‘Het start als een soort dagboekfragment, mensen vertrouwen hun verhaal aan mij toe. Op basis van dat verhaal maak ik een ontwerp en daaruit ontstaat een mooi juweel’, zegt ze.
(Lees verder onder de foto) 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door veroniquesneyaert (@veroniquesneyaert)

Al vijf jaar maakt ze van haar hobby haar beroep en leert ze mensen kennen met unieke verhalen. Met die verhalen gaat ze binnenkort aan de slag. Wat dat precies is, kom je te weten in de Kunstcast.

Podcast: Rune Carremans, foto: Joke Timmermans,

Muziek podcast:
To Be Loved: composed and performed by “Between The Dots
Released by Raighes Factory Label
https://betweenthedots.bandcamp.com/
http://betweenthedots.raighes.com/
https://songwhip.com/betweenthedots