17/03/2022

MECHELEN – Aantal studenten aan Thomas More gedaald door corona: ‘Nu studiekiezers terug naar campus mogen komen, leven we op goede hoop’

De voorbije twee jaar viel het aantal inschrijvingen van nieuwe studenten aan de Thomas More Hogeschool tegen, en daar heeft corona wat mee te maken. Doordat belangrijke infomomenten online plaatsvonden, vond niet iedereen even goed de weg naar de school. Omdat de SID-in-beurzen niet fysiek konden doorgaan kwam niet iedereen voorbij de stand van Thomas More. Studenten zijn dan meer geneigd om naar een grote studentenstad te gaan en zo vist Thomas More een beetje achter het net.

 

Opleidingsmanager Journalistiek Iris De Roover: ‘We hebben extra ingezet op communicatie via sociale media.’ © Iris De Roover

 

Naast de SID-ins zijn de opencampus- en lesdagen de belangrijkste momenten om nieuwe studenten aan te trekken. Die mogen vanaf dit jaar terug fysiek doorgaan en daarom leeft de school op goede hoop. En al helemaal omdat ze dit jaar 2.000 studiekiezers mochten verwelkomen op de opencampusdag van zaterdag 12 maart. ‘Studenten zien dan de infrastructuur van de school en de korte lijn tussen leerling en leerkracht, en dat is onze grootste troef’, zegt opleidingsmanager Journalistiek Iris De Roover.

Beluister hier wat Iris De Roover nog meer te vertellen heeft over de opencampusdagen.


Tekst en reportage: Lander Loots
Foto: © Instagram Thomas More