05/03/2022

Britse indieband Metronomy releaset nieuwe album Small World

De Britse indietronicaband Metronomy heeft op 18 februari haar nieuwe album Small World gereleased. Eerder kwamen de singles It’s good to be back en Things will be fine al uit, met bijbehorende videoclip op YouTube.

 

Het album is al een groot succes in de indiewereld en viel goed in de smaak bij veel muziekrecensenten. Zo is Metronomy volgens het muziekmagazine Rolling Stone één van de beste indiebands van hun generatie. Daarnaast begint Metronomy op 2 maart haar tour door Europa, waarmee de band ook langskomt in de Ancienne Belgique in Brussel.

 

Small World is een serieuzer album dan zijn voorgangers, dat ook verschillende existentiële vraagstukken benadert. Het is eveneens een minder elektronisch album, met een klassiekere indierock sound. Metronomy frontman, Joe Mount, zei in Rolling Stone dat Small World hun eerste introspectieve, autobiografische album is. Maar de band behoudt haar humor. It’s good to be back verwijst namelijk naar de leuze die veel artiesten gebruikten wanneer ze terug op het podium mochten staan na de coronapandemie, maar gaat eigenlijk over de opluchting die Joe Mount voelde wanneer hij aan het begin van de coronapandemie niet meer hoefde te toeren.

 

Tekst: Alexander Niclaes, eindredactie: Stijn De Belder

Foto: ariel martini (CC-BY-NC-ND 2.0), via Flickr