11/03/2022

Brugge verwelkomt 14de bierfestival in april

Op 9 en 10 april zal het veertiende Brugs Bierfestival plaatsvinden. Meer dan 80 verschillende brouwerijen zullen ruim 500 verschillende bieren presenteren in het hart van Brugge.

Het festival vindt dit jaar voor het eerst plaats in het nieuwe Brugse Meeting- en Convention Centre (BMCC), dat afgelopen december in gebruik genomen werd. Dat is ook de reden dat de datum van het festival is verschoven van februari naar april: ‘We zullen er zowel gebruik maken van de binnen- als buitenfaciliteiten. Binnen kunnen we 2.500 mensen ontvangen, maar buiten is dat een veelvoud. Dat is nodig, want ons festival wordt door vele duizenden mensen bezocht. Als we die mensen ook buiten een fijne ervaring willen geven, moeten we wat opschuiven op de kalender’, aldus Marc Vandepitte van organisator Brugse Autonome Bierproevers (BAB) in een interview met PZC vorig jaar.

Onder de gepresenteerde bieren zijn ook exclusieve- en premiumbieren te vinden, zoals de Trappist Westvleteren, die anders alleen bij de brouwerij zelf te koop is. Naast verschillende trappistenbieren zullen er op het festival ook geuze- en lambiekbieren te vinden zijn. Bovendien worden er elk jaar nieuwe bieren en speciale edities gepresenteerd.

Door de coronacrisis kon het festival in 2021 niet doorgaan, maar dankzij de versoepelde maatregelen dit jaar wel.

Het BMCC is makkelijk te bereiken te voet, met het openbaar vervoer of met de auto en ligt op wandelafstand van de historische binnenstad van Brugge.

Het festival is gratis te bezoeken maar een “start-degustatiepakket” en jetons zijn nodig om bieren te proeven. Deze kosten twintig euro en twee euro respectievelijk. Een VIP-arrangement is ook beschikbaar. Alleen volwassenen zijn toegelaten.

Meer informatie is te vinden via deze link.

Tekst: IJsbrand van Lambalgen, eindredactie: Marlies Geyskens
Foto: Ⓒ Bart De Bruyne