Paul Kalkbrenner
04/03/2022

Core Festival maakt eerste namen van line-up bekend: Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz en Mura Masa

De eerste editie van het Core Festival in Brussel heeft de eerste namen van zijn line-up bekendgemaakt. Op 27 en 28 mei zakken onder andere Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Mura Masa en Jamie xx af naar het Brusselse Ossegempark, vlak naast het Atomium.

Op 26 januari kondigden de organisatoren van Rock Werchter en Tomorrowland aan dat ze samen een festival gaan organiseren op de Heizel. Het nieuwe festival verwelkomt 25.000 bezoekers per dag en biedt hen alternatieve muziek zoals indie, hiphop, elektronica en dance aan op vier verschillende podia. Daarnaast zet het ook sterk in op de natuur- en foodbeleving.

Duitse en Russische techno-dj’s
De Duitse producer Paul Kalkbrenner is een van die eerste nieuwe namen. Hij is bekend van hits als Sky and Sand en Parachute. Verder bekleden Mura Masa en Jamie xx, onderdeel van indieband The xx, de affiche. Ook de Russische techno-dj Nina Kraviz is van de partij.

De algemene ticketverkoop loopt nu via de website van Core Festival. Tickets kosten 72 euro per dag of 132 euro voor twee dagen. Voor comfort tickets betaal je 108 euro per dag of 202 euro voor beide dagen.

 

Tekst: Stijn De Belder, eindredactie: Hanna Daniels
Foto: Sea Dance Festival (CC BY-NC-SA 2.0)