01/03/2022

Jongerenproject Nightwatch voor achtste keer te zien in FOMU Antwerpen

Het Fotomuseum (FOMU) in Antwerpen organiseert op 29 april 2022 voor de achtste keer de museumnocturne Nightwatch met als thema Childish, over ons innerlijke kind. De take-over is een initiatief van het FOMU maar de organisatie van het project ligt in de handen van de Young Entrepreneurs. Deze vijfkoppige groep en het museum delen hun expertise om het project tot een goed einde te brengen. Het doel van de nocturne? Ervoor zorgen dat de drempel tussen jongeren en musea krimpt.

Zes maanden lang werken de Young Entrepreneurs aan het project Nightwatch, een museum take-over in het FOMU. De werken die er tijdens de nocturne tentoongesteld worden zijn werken van de Young Artists. Aan de hand van een open call selecteerden de Young Entrepreneurs vijftien artiesten voor hun talent en passie voor kunst. Twee maanden lang volgen ze workshops waar ze leren hoe het professionele artistieke leven in elkaar zit. Daarnaast krijgen de jongeren coaching om klaargestoomd te worden voor de nocturne.

‘Nightwatch moet een beleving zijn en geen saaie bedoening’, zegt Leonie Okuleye Delaey, projectmanager van Nightwatch en een van de vijf Young Entrepreneurs. ‘Op de nocturne zullen er performances, video’s, schilderkunsten en zo veel meer te zien zijn. Onze Young Artists zijn gepassioneerde jongeren, die staan te popelen om hun talenten te laten zien aan het publiek. We willen ervoor zorgen dat jongeren vaker musea bezoeken. Dat kan alleen met tentoonstellingen die interessant zijn voor jongeren.’

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NIGHTWATCH (@nightwatch_fomu)

Nightwatch nocturne, 29 april 2022
Fotomuseum, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen
Nightwatch_FOMU

Tekst: Zoë Depoorter, eindredactie: Hanna Daniels
Foto: © Tina Lewis Herbots