01/03/2022

Kunstenares Frida Kahlo krijgt immersive experience in Brussel

Het werk van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo (1907-1954) is vanaf 18 maart te bezichtigen in Brussel met de tentoonstelling Viva Frida Kahlo. Na de Oostenrijkse collega-kunstenaar Gustav Klimt en de Nederlandse schilder Vincent van Gogh zal ook haar werk te zien zijn aan de hand van een immersive experience.

Audiovisuele effecten en 360°-projecties zorgen voor een onderdompeling in de wereld van de kunstenares. De bezoekers krijgen tijdens de expo ook een blik in haar tragisch leven.

Kahlo staat voornamelijk bekend voor haar schilderijen met kleurrijke tinten en exotische planten en dieren. Ook haar zelfportretten, zoals De twee Frida’s, werden wereldberoemd.

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frida Kahlo (@fridakahlo)


Leven vol pijn
De kunstenares kende in haar leven veel tegenslagen, maar gebruikte die ook om haar kunstwerken tot leven te brengen. Op zesjarige leeftijd kwam ze in aanraking met kinderverlamming, wat blijvende schade toebracht aan haar rechterbeen.

Twaalf jaar later was ze betrokken bij een zwaar ongeluk tussen een bus en tram. Kahlo overleefde het ongeluk, maar moest revalideren en spendeerde een jaar lang in bed. Ook in de liefde kende Kahlo veel tegenslagen. Uiteindelijk overleed ze op 47-jarige leeftijd ten gevolge van een longembolie.

 

De expo ‘Viva Frida Kahlo’ vindt plaats in VIAGE – Digital Art Theatre in de Anspachlaan 30 te Brussel. Praktisch info is te vinden via deze link.

 

Tekst: Marlies Geyskens, eindredactie: IJsbrand van Lambalgen
Foto: © Viva Frida Kahlo – Immersive Experience