01/03/2022

Smile Safari opent nieuwe editie in Wijnegem Shop Eat Enjoy

Museum Smile Safari opent op 1 april 2022 een nieuwe editie in Wijnegem Shop Eat Enjoy. Het is de vierde editie van het bekende Instagram- en TikTok-museum. De vorige drie edities vonden plaats in Brussel, Kortrijk en Lille. Vanaf april is de provincie Antwerpen aan de beurt met een nieuwe experience.

Met de opening in Wijnegem wil Smile Safari rekening houden met het publiek uit Nederland. De locatie is makkelijk te bereiken en je kan een bezoek aan het museum combineren met een bezoek aan Wijnegem Shop Eat Enjoy. Smile Safari opent daarnaast voor het eerst een bar genaamd Smile Saloon. Zo kunnen bezoekers na de experience een drankje of een snack kopen. Tot slot is er ook een private room aanwezig. Deze kamer kan je afhuren voor of na de expo met eigen catering of catering door partners van Smile Safari.

In het Instagram- en TikTok-museum Smile Safari worden er verschillende achtergronden tentoongesteld. De bezoekers kunnen voor deze achtergronden TikToks of foto’s maken voor sociale media. Voor sommige ervan werkten de organisatoren samen met kunstenaars, zoals Dries Depoorter. Dries is een Belgische kunstenaar die thema’s als privacy, artificiële intelligentie, surveillance en sociale media behandelt. Hij creëert interactieve installaties, apps en games.

Smile Safari is het grootste Instagram- en TikTok-museum in Europa. Bekende Instagrammers en TikTokkers organiseren er vaak meet & greets. Het museum is erg populair, vooral bij influencers, maar ook bij families en studenten. Een ticket kost twintig euro per persoon.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Smile Safari (@thesmilesafari)

Tekst: Femke De Kerpel, eindredactie: Stijn De Belder
Foto: Wikimedia (CC BY-SA 4.0)