01/03/2022

Trump spreekt waarheid op eigen platform ‘Truth’

Op het nieuwe socialmediakanaal Truth Social kunnen Amerikanen vanaf nu zonder censuur truths posten. Voormalig president van Amerika Donald Trump richtte dit censuurloze platform op nadat hij van andere sociale media werd verbannen. 

Na Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en Tiktok is er sinds maandag 21 februari een nieuw socialmediakanaal: Truth Social. Trump Media & Technology Group (TMTG) ontwikkelde de app, onder leiding van voormalig president van de V.S. Donald Trump. Sinds oktober 2021 is bekend dat Trump aan een nieuw socialmediakanaal werkte, maar wanneer deze op de markt zou komen was onduidelijk.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Truth Social (@truthsocialclub)


Met Truth Social wil Trump een socialmediakanaal met volledige vrije meningsuiting, nadat zijn Twitter- en Facebook-accounts werden verwijderd door censuur. Zo zou hij zijn 88 miljoen Twittervolgers hebben aangezet tot de bestorming van het Capitool in Washington D.C. in januari 2021. Door de afwezigheid van censuur is het niet verstandig alle informatie als waarheid te beschouwen.

Een tweet van het verbannen Twitteraccount van Donald Trump. Foto via Twitter.

Net als op andere socialmediakanalen kan je op Truth Social truths posten die bestaan uit tekst, afbeeldingen, GIF’s, … en zichtbaar zijn  voor je volgers. Op je truthfeed worden al deze truths verzameld. Die kan je dan liken, delen en erop reageren. De app is momenteel enkel beschikbaar in de Verenigde Staten. Trump wil nog meer mediakanalen creëren, zo denkt hij ook aan een nieuwskanaal en online streamingdiensten.

Bij de lancering stuurde Trump de eerste truth het platform in: ‘Get Ready! Your favorite president will see you soon!’ ‘Maak je klaar! Je favoriete president ziet je snel.’

De eerste Truth die Donald Trump de wereld in stuurde. Foto via Truth Social.

Tekst: Stien Leys, eindredactie: Jens Roothoofd
Foto: Gage Skidmore (CC BY 2.0)