01/03/2022

Van Zendaya tot Jacob Elordi: deze 7 ‘Euphoria’-sterren strikten branddeals met bekende mode- en cosmeticamerken

Jules op de Pradacatwalk, Nate in de nieuwe Hugo Boss-reclame en Maddy in een Vogue-video, je ziet de cast van Euphoria overal in de mode- en beautywereld opduiken. De acteurs zijn sinds de  première van de HBO-reeks in 2019 uitgegroeid tot idolen van onze generatie. Na het eerste seizoen van het Amerikaanse tienerdrama over de drugsverslaafde tiener Rue zagen de acteurs een gigantische groei in hun aantal volgers op sociale media. Ook dit seizoen namen de volgers exponentieel toe. De modewereld bleef niet bij de pakken zitten en speelde onmiddellijk in op hun populariteit.

 

ZENDAYA: Amerika’s jongste mode-icoon
Zendaya is geen nieuw gezicht in de modewereld. Voor ze Rue vertolkte in de populaire tienerreeks wist de actrice al haar stempel te zetten in het modelandschap; zo heeft ze al een collab met Tommy Hilfiger achter de rug, is ze regelmatig te gast op belangrijke mode-events zoals het Met Gala en is ze geliefd bij modebladen zoals Vogue, Elle en InStyle. Haar bekendheid heeft ze niet enkel te danken aan Euphoria. Voor ze die hoofdrol kreeg, was ze al bekend voor haar rol in de Disney-reeks Shake It Up Chicago en later in de Spider-Man reboots en de film The Greatest Showman. Dankzij haar steeds groeiende populariteit werd de 25-jarige Amerikaanse actrice in 2020 brand ambassador voor zowel juwelenmerk Bulgari als voor high fashion-label Valentino. Dit jaar erkende de Council of Fashion Designers of America haar invloed op de modewereld en kreeg ze als jongste persoon ooit de CFDA Fashion Icon Award.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

 

JACOB ELORDI: van Netflix naar Calvin Klein
De Australische acteur Jacob Elordi is bekend geworden door zijn rol in de Netflix-trilogie The Kissing Booth. Zijn bekendheid nam alleen maar toe na het eerste seizoen van Euphoria. Hoewel het toxic masculine personage Nate de meesten spontaan doet schreeuwen, is Elordi net zoals zijn mede-acteurs geliefd bij verschillende modebladen en -merken. Hij verscheen op de covers van V Man, Man About Town Magazine en was twee keer covermodel voor GQ Australia. Elordi poseerde ook voor modemerken, zoals Calvin Klein waar hij deel uitmaakte van de Spring Summer 2021-campagne waarvoor ook andere sterren zoals Megan Thee Stallion poseerden. Vanaf dit jaar vertegenwoordigt de acteur ook het Hugo Boss-parfum: Boss The Scent.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jacob Elordi (@jacobelordi)

 

ALEXA DEMIE: beauty-icoon in en uit Euphoria
Alexa Demie is de actrice die Maddy Perez speelt. Hoewel Demie niet zo’n fervente sociale mediagebruiker is, heeft ze toch bijna negen miljoen volgers op Instagram. Fotografen spotten de Amerikaanse actrice die ook een zangcarrière heeft opgebouwd al met supermodel Bella Hadid. Zelf was ze covermodel voor het kunst- en designmagazine Cultured Magazine. Daarnaast kreeg Demie een eigen campagne bij MAC Cosmetics. Voor Vogue’s YouTube maakte het magazine een get-ready video en een make-up tutorial met haar. Die laatste werd meer dan 16 miljoen keer bekeken.

 

 

HUNTER SCHAFER: het nieuwe favoriete model van Prada
Zoals Zendaya kende Hunter Schafer eerder al succes in de modewereld door een carrière op te bouwen als model. Toen ze twintig jaar was liep de nu 23-jarige actrice al op de catwalk voor Dior Haute Couture. Daarnaast liep ze ook voor andere bekende modehuizen zoals Miu Miu, Marc Jacobs, Maison Margiela en Rick Owens. Dankzij haar rol als Jules in Euphoria nam haar bekendheid binnen en buiten de modewereld alleen maar toe. Vorig jaar kreeg ze een uitnodiging voor haar eerste Met Gala en de modieuze actrice zagen we de afgelopen jaren ook een aantal keer op de voorpagina’s van populaire magazines. Kort na haar acteerdebuut in Euphoria verscheen ze op de cover van Paper Magazine, V Magazine en Allure. Haar laatste twee covers waren voor Harper’s Bazaar en I-D Magazine. Ook Hunter Schafer sloot enkele branddeals af. Vanaf 2021 was ze het gezicht van het Japanse cosmeticabedrijf Shiseido. In datzelfde jaar zagen we haar voor het eerst in een Prada-campagne. Sindsdien zien we het model steeds vaker op Prada’s Instagram en dit jaar kreeg ze de eer om de FW22-modeshow af te sluiten.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)

 

MAUDE APATOW: geliefd bij fans en modebladen
Maude Apatow’s personage Lexi is enorm geliefd bij het publiek waardoor ze in het tweede seizoen van Euphoria een prominentere rol kreeg.  Samen met mede-acteur Angus Cloud versterkte de Amerikaanse actrice Fexi -de shipnaam van personages Lexi en Fez- door in matching outfit het tartan-themed diner van ontwerper en modemerk Thom Browne bij te wonen. Apatow verscheen ook op de cover van L’Officiel en Flaunt Magazine en maakte in december 2021 deel uit van de AMI-familie voor een reclamecampagne.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maude Apatow (@maudeapatow)

 

ANGUS CLOUD: op de eerste rij naast Megan Thee Stallion
Voor Angus Cloud was Fez zijn eerste rol. Hoewel zijn stijl heel wat verschilt met die van de andere Euphoria-acteurs, kwam hij toch in het vizier van de modewereld. Zo is hij volgens Vogue ‘Fashion Week’s unlikely new style star’. Tijdens New York Fashion Week zat de acteur van Ierse afkomst naast zangeres Rina Sawayama en rapper Megan Thee Stallion op de eerste rij voor de Coach FW22-modeshow, waar hij ook een campagne voor deed. Naast Coach zagen we hem ook in posts voor modemerken Fila en GAP. Zijn laatste campagne is die voor Ralph Lauren Fragrances.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coach (@coach)

 

BARBIE FERREIRA: supermodel in wording
Voor ze acteerde deed Ferreira al modellenwerk bij o.a. H&M, maar haar carrière als model bereikte nieuwe hoogtes na de rol van Kat in Euphoria. In 2020 poseerde ze bijvoorbeeld voor het jonge modemerk Jacquemus. De queer actrice van Braziliaanse afkomst scoorde covers bij Elle Mexico, Cosmopolitan en laatst Allure. Ook zij sloot al heel wat branddeals af. Net zoals Angus Cloud kreeg ze een campagne bij Coach. Daarnaast ging de 25-jarige actrice betaalde samenwerking aan met H&M, Levi’s en Becca Cosmetics. Vorig jaar kreeg ze samen met Hunter Schafer voor het eerst een uitnodiging voor het Met Gala. Ferreira stond net als Zendaya model voor Bulgari’s B.zero1 Rock-collectie en poseerde ook al voor YSL Beauty. Haar laatste verschijning in de modewereld is op Vogue’s YouTube voor een van hun 7 days, 7 looks video’s.

 

 

EN DE ANDEREN?
Ook zij konden al branddeals afsluiten. Sydney Sweeney (Cassie) poseerde voor Savage x Fenty en Guess en acteur-zanger Dominic Fike (Eliot) kreeg een Calvin Klein-campagne. Chloe Cherry was voor de rol van Faye porno-actrice en loopt nu als model voor belangrijke merken als LaQuan Smith, Blumarine en GCDS.

 

Tekst: Jens Roothoofd, eindredactie: Marlies Geyskens
Collage: © HBO