Dodengang Diksmuide
30/05/2022

Scenarist Geert Vermeulen over In Vlaamse velden in Tildonk: ‘Twee historici vertelden mij dat de serie dicht bij de realiteit kwam’

Om de honderdste verjaardag te vieren van de Eerste Wereldoorlog maakten VRT en de provincie West-Vlaanderen een serie over de Eerste Wereldoorlog: In Vlaamse velden. De serie vertelt het verhaal van de familie Boesman die de impact van de Eerste Wereldoorlog onder ogen ziet wanneer de Duitsers hun huis bezetten en de zonen naar het front worden gestuurd.

Voor onze reeks Reporting the city bezocht 21bis-reporter Cynthia Verbrugge de art-nouveauzaal in Tildonk waar Geert Vermeulen vertelt hoe de serie is ontstaan. Ook bezocht ze kasteel De Lovie in Poperinge waar historicus Luc Struye uitlegt over hoe De Lovie betrokken was bij de Eerste Wereldoorlog.

Bekijk de reportage hieronder:

Wil jij nog meer weten over de Eerste Wereldoorlog? Lees dan deze longread over de Eerste Wereldoorlog in België.

Teksten reportage: Cynthia Verbrugge
Foto: © Cynthia Verbrugge