11/06/2022

Brussel kan haar koloniaal verleden niet verbergen

Het standbeeld van Leopold II, de Koloniënstraat en het Jubelpark. We kunnen ze allemaal linken aan ons koloniale verleden, net als vele andere monumenten in Brussel. Nadia Nsayi schreef in haar boek de Dochter van Dekolonisatie hoe het verder moet met het dekolonistiedebat en vertelt het koloniale verleden dat haar familie met vele anderen deelt. Haar boek was de inspiratie voor deze aflevering van Reporting the city. We spraken met experten en ervaringsdeskundigen over hoe ze zich voelen bij de koloniale sporen in onze hoofdstad en hoe het volgens hen verder moet.

‘We kunnen niet op een positieve manier samenwerken als we geen toegevingen doen over het verleden’ – Nadia Nsayi (auteur van Dochter van de Dekolonisatie)

Lees het volledige artikel nu hier.

Tekst: Renee Henderickx en Jens Roothoofd
Foto’s: © Jens Roothoofd