10/06/2022

Gelukzoekers door de eeuwen heen: Red Star Line Museum Antwerpen

Migreren bestaat al jarenlang, eeuwenlang om precies te zijn. Maar de reden waarom mensen dit doen en de manier waarop is verschillend. De Titanic en de Red Star Line hebben hier een grote rol in gespeeld. 

De Red Star Line vervoerde tussen 1873 en 1935 meer dan 2 miljoen mensen van Europa naar Amerika. Ook de Titanic vervoerden mensen naar Amerika. In 1912 vertrok het schip vol met passagiers die meegingen om verschillende redenen sommige gingen op plezierreis andere om de American Dream te gaan naleven. Helaas stopte dit avontuur abrupt na een aanvaring tegen een ijsberg. De Red Star Line schoot toen te hulp en redde 167 passagiers. In het Red Star Line Museum zijn verschillende verhalen terug te vinden van migranten. Zo ook het verhaal van Anna. Ze verhuisde op jonge leeftijd van Wit-Rusland naar België om hier een beter leven te leiden.

Ben je benieuwd naar de rol van de Red Star Line in het zoeken naar geluk en naar het verhaal van Anna? Lees het dan in deze readymag of beluister de reportage: