06/06/2022

‘Niet schieten’: Vlaamse film over bloedige roofoverval van de Bende van Nijvel in Aalst

In 2018 maakte Regisseur Stijn Coninx samen met scenarist Rik D’hiet de film ‘Niet schieten’, een verfilming van het verhaal van David Van de Steen. David verloor zijn gezin bij de bloedige overval van de Bende van Nijvel op de Aalsterse Delhaize in 1985. De stad Aalst vormt het decor voor deze film, maar hoe maar hoe belangrijk is dit verhaal voor de slachtoffers en inwoners van Aalst? Onze 21bis-reporter Isabeau Averhals trok naar Aalst om dat uit te zoeken. 

Bekijk de reportage hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=nkaxjBNc6u4

Heb je na het zien van deze reportage zin om meer te weten over de roofoverval van de Bende van Nijvel en de film ‘Niet schieten’? Lees dan deze longread.

Tekst en reportage: Isabeau Averhals
Foto: © Isabeau Averhals