Reporting the city in Praag
01/06/2022

Reinhard Heydrich: het verhaal van De Slager van Praag

The Man with the Iron Heart, Operation Anthropoid en HhhH: het zijn enkele van de werken die draaien rond nazikopstuk Reinhard Heydrich. Wat blijkt, is dat de historische elementen in die werken niet correct zijn. En wanneer het geschiedkundige deel foutief is, is er nood aan duiding. Die geven Frédéric Crahay, directeur van Stichting Auschwitz in Brussel en historica Raila Hlavsová vanuit Praag in deze Reporting the city met als inspirerende locatie: Praag.

 

Bekijk hier de volledige reportage: Het verhaal van De Slager van Praag waarin niet alleen Reinhard Heydrichs echte verhaal, maar ook dat van de vrijheidsstrijders die hem vermoordden uit de doeken wordt gedaan. 

Om het verhaal op een andere manier te ervaren en meer in detail te treden, is er een longread te lezen. Beleef deze hier.

 

Tekst: Kayla Ceulemans, eindredactie: Seth Van der Slycken
Reportage: Kayla Ceulemans en Seth Van der Slycken, camera: Kayla Ceulemans en Seth Van der Slycken, geluid: Seth Van der Slycken
Foto: © Kayla Ceulemans