21/06/2022

Topsporters in hoger onderwijs: ‘Onze sport combineren met studeren is niet gemakkelijk’

Studeren combineren met topsport, het vraagt veel opofferingen van de sporters. Dat is ook het geval bij meerkampster Hanne Maudens en wielrenster Amber Aernouts. Beiden doen ze een andere sport, maar ze hebben toch iets gemeen met elkaar. Ze combineren allebei hun sport met studeren aan de universiteit of de hogeschool.

Amber Aernouts (21) is wielrenster bij wielerploeg AG Insurance-NXTG Team en studeert Sport- en Cultuurmanagement aan Thomas More in Turnhout. Doordat ze vaak in het buitenland is voor wielerwedstrijden, wordt het voor haar steeds lastiger om koersen te combineren met studeren. ‘Ik ben vaak in het buitenland voor stages of wedstrijden. Dus is het mooi meegenomen dat er bij onze opleiding de mogelijkheid is om vanop afstand te studeren. Zo kan ik toch nog de les volgen.’

Meerkampster Hanne Maudens (25) zit in hetzelfde schuitje als Amber. Hanne combineert atletiek met haar studies Pedagogische wetenschappen aan de UGent. Voor haar is studeren combineren met topsport ook geen gemakkelijke combinatie. ‘Als je een zware training hebt gehad en je moet dan in de les gaan zitten of een les herbekijken, val ik meestal in slaap. Zeker als ik net heb gegeten. Dus dat is wel lastig.’

Bekijk hieronder de volledige reportage:

 

Tekst en reportage: Yannick Van der Weyden
Foto: © Yannick Van der Weyden