26/09/2022

Gucci zet 68 eeneiige tweelingen in om nieuwe collectie te tonen

Gucci did it again. Op de modeweek in Milaan werden toeschouwers van het modedefilé verrast met identieke tweelingen die in dezelfde outfits zij aan zij over de catwalk liepen. Voor artistiek directeur Alessandro Michelle ging het niet om een stunt, maar wou hij toeschouwers laten nadenken over hun zelfbeeld en zelfexpressie. Maar hoe kijken identieke tweelingen naar het modedefilé?

Twee identieke modeshows vonden naast elkaar plaats, gescheiden door een muur. Toen de tussenmuur verdween kwamen de twee modellen naast elkaar lopen. Opvallend, want ze droegen niet alleen dezelfde kleren, maar zagen er ook identiek uit. Het Italiaanse modehuis vond voor het defilé 68 eeneiige tweelingen.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @gucci

 

Cato Deputter (21) is enthousiast over het defilé. Ze is zelf eeneiige tweeling met haar zus Lien Deputter. ‘Ik vond het eerst jammer dat alle modellen identiek werden gestyled en gekleed, maar met het concept in het achterhoofd vind ik het een creatieve manier om mensen te doen nadenken over zelfexpressie. Toen Lien en ik kinderen waren droegen we vaak dezelfde kledij en dan werd je al makkelijk gezien als eenzelfde persoon, terwijl je wel je eigen persoonlijkheid hebt.’

 

Tweelingen Katrien en Margo Vandenplas (links) en Cato en Lien Deputter (rechts) werkten doorheen hun jeugd aan hun zelfexpressie. © Margo Vandenplas (links), Cato Deputter (rechts)

 

Dat de tweelingen hetzelfde dragen vindt Margo Vandenplas (19) geen probleem. Samen met Katrien  maakt ook zij deel uit van een eeneiige tweeling. ‘Het is leuk dat Michelle ons wilt doen nadenken over zelfexpressie. Als tweeling zijn we daar hard mee bezig. Zo proberen we om nooit dezelfde kleurencombinatie te dragen. Ook ons haar heeft een andere kleur en zelfs voor onze neuspiercings besloten we een andere neusgat te kiezen. Het defilé is net zoals eeneiige tweelingen uniek, dus ik vind het leuk dat we op die manier eens in de spotlight komen.’

 

Tekst: Jens Roothoofd, eindredactie: Renee Henderickx
Foto: © Gucci , foto in tekst © Margo Vandenplas (links), Cato Deputter (rechts)