Shomi De Loods
22/09/2022

Student Lift-Off in Mechelen boekt muzieklabel Shomi Records voor nieuw podium

De Mechelse studenten van Thomas More kunnen vandaag het begin van het nieuwe academiejaar vieren tijdens de zevende editie van de Student Lift-Off. Het festival op de Transit M-site bestaat voor het eerst uit twee podia en start om 14u. Iets voor 23u zal oud-student Yente Leysens onder zijn dj-alias Voltrack het laatste nummer door de boxen laten knallen. Toegang is gratis op vertoon van je eigen studentenkaart of inschrijvingsbewijs.

Dit jaar zijn er voor de eerste keer twee podia: de mainstage in openlucht en een indoor stage in de aanpalende zaal De Loods. Stijn Buyckx is medeorganisator en vertelt hoe dit idee tot stand kwam: ‘Het was oorspronkelijk de bedoeling om van de tweede stage een rave cave te maken door de grote vraag naar techno en drum-‘n-bass tegenwoordig. Maar dat zag de hogeschool niet meteen zitten, omdat zij zich niet te veel geassocieerd willen zien met die muziekgenres.’

Grootste naam op tweede podium
Uiteindelijk kwam de organisatie uit bij dj Licious en zijn platenlabel Shomi Records. ‘We vroegen hem eerst voor de mainstage, maar die prijs viel wat tegen. Tegelijkertijd hadden we ook houselabel Shomi gecontacteerd voor ons tweede podium. Voor bijna dezelfde prijs wilden zij heel de dag De Loods hosten. Dj Licious sluit die stage af en brengt vaste Shomiwaarden als Delafino en Sakso mee. Eigenlijk staat onze grootste naam op het tweede podium’, lacht Stijn.

Tagmag mainstage
TAGMAG mag de eerste hosting van het hoofdpodium verzorgen. Foto: © Stijn De Belder

Artiesten als Kurkdroog, Michael Amani en Voltrack voorzien de muziek op het hoofdpodium, dat ook dit jaar voor de eerste keer een hosting kent. ‘Hiervoor gaan we een samenwerking met jongerenplatform TAGMAG aan. Hun logo zal te zien zijn op het podium en zij mogen mee de communicatie verzorgen. Er zal ook een reportageteam van hen aanwezig zijn en ze zullen mee promotie maken voor het evenement.’

De Student Lift-Off is dit jaar cashless: je krijgt een kaart waar je geld opzet en waarmee je betaalt op het evenement. Studenten die na de Lift-Off nog niet uitgefeest zijn, kunnen terecht in café De Planeet voor de afterparty.

Tekst: Stijn De Belder, eindredactie: Renee Henderickx
Foto bovenaan: © Stijn De Belder