22/09/2022

Mediaschool Thomas More vernieuwt radio- en televisiestudio

Campus De Ham van Thomas More in Mechelen vernieuwde onlangs haar radio- en televisiestudio. Er kwam nieuwe apparatuur en zowel de vloer als de gordijnen kregen een update. Dit is belangrijk voor Campus De Ham, omdat dit de mediacampus is van Thomas More Mechelen. Maar wat vinden de studenten hiervan?

Annelien Vandendriesch is studente Audio aan de opleiding Journalistiek. Zij werkte vorig jaar al in de radiostudio voor deze vernieuwd werd. ‘Ik vind de nieuwe studio erg mooi. Alles is veel overzichtelijker en oogt professioneler. Ik denk dat dit veel gemakkelijker gaat zijn om te werken, omdat het hier zo ordelijk is.’

Toch had Annelien eerst een ander beeld van de nieuwe radiostudio. ‘Toen ik op Instagram zag dat het hier werd vernieuwd, had ik meer veranderingen verwacht. Maar nu ik hier echt sta, merk ik de verbeteringen en ben ik erg blij.’

 

© Femke De Kerpel – Annelien test de nieuwe radiostudio.

 

Kayla Ceulemans is studente Video aan de opleiding Journalistiek. Vorig jaar werkte zij in de televisiestudio voor deze vernieuwd werd. ‘De veranderingen in de studio zijn erg goed. Het maakt ons werk praktischer en efficiënter. Er zijn geen drastische veranderingen doorgevoerd, maar ik ben zeker blij als videostudente.’

Ook Kayla had andere verwachtingen. ‘Ik dacht dat het decor ging veranderen en dat er meer dingen zouden aangepast worden. Ik had meer verwacht, maar ik snap natuurlijk dat dit veel kost en niet allemaal vanzelf gaat.’

 

© Femke De Kerpel – ‘De nieuwe apparatuur maakt ons werk efficiënter’

 

Annelien en Kayla hebben zelf ook een beeld van hun ideale, toekomstige radio- en televisiestudio. ‘Ik zou gewoon veel posters van muzikanten  aan de muren hangen, dat past echt bij onze radiostudenten’, zegt Annelien. Kayla zou liever wat minder planten in het decor willen. ‘Ik zou het leuker vinden als we het hier wat meer laten lijken op een echte televisiestudio, maar wie weet gebeurt dit ook bij volgende aanpassingen. We zullen zien.’

 

 

Tekst: Femke De Kerpel, eindredactie: Renee Henderickx
Foto: © Femke De Kerpel