20/10/2022

Crisis bij Sporting Charleroi: ‘Voorzitter Mehdi Bayat is sportief eindverantwoordelijk, dus zondebok’

Na een magere 4 op 18 en de gelijkmaker in de laatste minuut tegen KV Kortrijk lieten de supporters van voetbalclub Charleroi zich van hun slechtste kant zien. Ze gooiden vuurpijlen op het veld waardoor de scheidsrechter besliste de match even te staken. Christophe Kinkin, voorzitter van supportersvereniging Black Squad: ‘Dit is niet de manier om onvrede te uiten.’ 

De Waalse traditieclub Sporting Charleroi zit in een dip. Nederlagen tegen OHL, Westerlo, STVV en rivaal Standard zorgden ervoor dat ze uit de laatste zes matchen slechts vier punten puurden.  

Ook in de laatste match, afgelopen dinsdag 18 oktober tegen Kortrijk, gaf Charleroi een 2-0 voorsprong in het slot van de wedstrijd weg. Na de late gelijkmaker kookten de potjes van de Charleroisupporters over en gooiden ze vuurpijlen op het veld. Hierdoor besloot de scheidsrechter de wedstrijd voor tien minuten stil te leggen.  

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sporting de Charleroi (@rcsc.officiel)

Christophe Kinkin is er als voorzitter van de eerder familiale supportersvereniging Black Squad uit Charleroi niet mee opgezet: ‘We zijn er om onze ploeg naar de overwinning te loodsen, niet om met zulke acties de match te stil te leggen.’ 

Vooral voorzitter Mehdi Bayat is kop van jut bij de achterban. Reeds bij aanvang van de match ontrolden de supporters een aantal spandoeken die de voorzitter viseerden. ‘Bayat is de sportieve eindverantwoordelijke dus leggen de supporters de schuld bij hem’, legt Kinkin uit. 

Toch kijkt Kinkin zelf vooral richting trainer: ‘Volgens mij ligt het probleem in de communicatie tussen de spelers en de trainer. De trainer is te jong en wil zijn job doen zoals het in Engeland gebeurt, maar dit werkt niet in een land als België.’ 

 

Tekst: Wout Libin, eindredactie: Stijn De Belder
Beeld: CC BY-SA 4.0