21/10/2022

Candlelight organiseert ‘Hommage à Queen’ in Brusselse Egmontpaleis: ‘De kaarsjes trokken mijn aandacht’

Entertainmentplatform Fever hield op donderdag 20 oktober een hommage aan de Engelse rockgroep Queen tijdens de concertreeks Candlelight. De voorstelling vond plaats in het Egmontpaleis in Brussel, waar de liedjes gebracht werden door vier muzikanten. ‘Het zijn lokale artiesten die het concept en het publiek goed kennen.’

Candlelight is een reeks van concerten georganiseerd door cultureel entertainmentplatform Fever. Het concept ging van start in 2019 en stopt de liedjes van grote artiesten of groepen in een klassiek en instrumentaal jasje. Het publiek kan ernaar luisteren in een intieme setting met 5.000 kaarsen. Naast Queen staan ook ABBA, Stromae en The Beatles op het programma. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marolles Ensemble (@marolles_ensemble)

Uitbreiden naar Vlaanderen
De concertreeks is in België nog exclusief Franstalig en dus ook niet te vinden in Vlaamse steden. ‘Maar er zijn gesprekken aan de gang om dat te veranderen’, legt Melinna Rodrigues, verantwoordelijke bij Candlelight, uit. ‘Er zijn al concerten in Luik, Charleroi en Namen, maar we willen het concept in Vlaanderen lanceren om zo een Nederlandstalig publiek te bereiken.’

Melinna Rodrigues, verantwoordelijke bij Candlelight. © Femke De Kerpel

Het Marolles Ensemble is verantwoordelijk voor de Queencovers. Vier artiesten – een cellist, een altviolist en twee violisten – verzorgen de muziek, maar het ensemble zelf bestaat uit meer leden. ‘We werken vaak met het Marolles Ensemble’, zegt Melinna. ‘Zij zijn met meer dan vier, zodat het niet altijd dezelfde muzikant zijn. Als er dan iemand uitvalt, kan iemand anders ook altijd zijn/haar/hun plaats innemen. Het zijn lokale artiesten die het concept en het publiek goed kennen.’

Fan van Queen
Alessia Italiano (31) en Katia Lacagnina (32) zijn beiden fan van Queen en waren aanwezig op het concert. ‘Katia vertrekt maandag op reis. Ik wilde nog iets doen om haar te verrassen’, zegt Alessia. ‘Ik zocht iets om samen naartoe te gaan en vond dit evenement op Facebook. De kaarsjes op de foto trokken meteen mijn aandacht en ik kreeg meteen zin om te komen kijken.’

Katia (links) en Alessia (rechts) zijn beiden fan van Queen. © Femke De Kerpel

Het optreden was erg verbazend volgens Alessia en Katia. ‘Het is de eerste keer dat we een evenement zoals dit bezoeken’, zegt Katia. ‘We hadden niet verwacht dat we zo dicht bij het podium zouden zitten. De muzikanten betrokken de toeschouwers, je mocht mee juichen en zingen en er hing een intieme sfeer. We hadden op voorhand een normaal klassiek concert verwacht, dus op dat vlak zijn we positief verrast.’

 

Tekst: Stijn De Belder en Femke De Kerpel, eindredactie: Renee Henderickx
Foto: © Femke De Kerpel