06/10/2022

Halen de Belgische Red Flames voor het eerst in de geschiedenis het WK? ‘Ik verwacht aanvallend veel van Wullaert, De Caigny en Van Kerkhoven’

Nemen de Red Flames, met aanvoerder Tessa Wullaert, de eerste horde op weg naar het WK? Donderdagavond 6 oktober om 19 uur nemen ze het in de eerste barragewedstijd op tegen de Portugese vrouwen. Indien ze de Portugese vrouwen verslaan, volgt dinsdag 11 oktober een must win match tegen de IJslandse vrouwen. Voetballiefhebster en volger van de Red Flames Amber De Pau heeft er goede hoop in. 

De Red Flames slaagden er niet in zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK 2023. Enkel de landen die eerste werden in hun groep zijn rechtstreeks geplaatst. De Red Flames werden tweede in hun groep. Geen schande aangezien ze enkel topland Noorwegen voor moesten laten.  

 

De landen die tweede eindigden, kunnen zich alsnog plaatsen voor het WK via barragewedstrijden. Concreet betekent dit dat de Red Flames twee wedstrijden moeten winnen. De eerste vindt plaats vanavond, donderdag 6 oktober, om 19u tegen de Portugese vrouwen. Wanneer deze eerste klip omzeild is, nemen ze het dinsdag 11 oktober op tegen de IJslandse nationale vrouwenploeg. Verliezen betekent geen eerste WK voor de Belgische vrouwenvoetbalploeg.  

De Portugese Ploeg 

We vragen aan voetballiefhebster en volger van de Red Flames Amber De Pau wat ze van de Portugese nationale ploeg verwacht: ‘Portugal staat 27e op de FIFA-wereldranglijst en België 19e. Dat zijn cijfers maar dan nog denk ik dat de Flames deze ploeg kunnen kloppen.’ De Pau voegt hieraan toe dat  de Flames een beter EK achter de rug hebben dan de Portugese vrouwen. ‘Daar moeten ze ook vertrouwen uit tanken.’ 

Verwachtingen van Red Flames 

De Pau benadrukt dat de wedstrijd tegen Portugal een héél belangrijke match is voor de Red Flames: ‘Ze dromen ervan om zich voor het eerst in hun geschiedenis te plaatsen voor het WK. Met deze kern geloof ik echt in dat ze dat ticket op zak zullen steken.’ De Pau koestert duidelijk grote verwachtingen van de Flames, vooral Wullaert, De Caigny en Ella Van Kerkhoven die dit weekend nog een hattrick lukte, moeten vooraan het verschil maken volgens haar.  

Maken de Red Flames een reële kans om zich te kwalificeren?  

De Pau gelooft dat wanneer de Flames Portugal weten te verslaan, ze de kracht en moed putten om het IJsland, een lastigere tegenstander, ook moeilijk te maken. ‘Op het EK bewezen ze al dat ze opgewassen waren tegen de snelheid van het IJslandse team. De Flames moeten vooral in zichzelf geloven. Ze hebben een sterke selectie met een mix van youngsters en ervaren speelsters die nog steeds hun steentje bijdragen.’ Het WK 2023 vindt plaats in Australië en Nieuw-Zeeland.  

Tekst: Wout Libin, eindredactie: Janne Eijckmans
Foto: © 
CC BY-SA 4.0