27/10/2022

Premier Alexander De Croo te gast bij openingscollege aan UGent: ‘Omring je niet enkel met mensen met dezelfde ideeën als jou’

Het openingscollege van professor Politieke Wetenschappen Carl Devos werd dit jaar gegeven door Belgisch Premier Alexander De Croo. Professor Devos vindt het belangrijk dat eerstejaarsstudenten te maken krijgen met grote namen uit de Wetstraat. Premier De Croo focuste in zijn speech vooral op het belang van een sterke maatschappij tegenover dat van een sterk individu. Hij waarschuwde voor valkuilen en autoritaire regimes. Daarnaast beantwoordde de Premier ook enkele vragen van studenten.

Bekijk hieronder de reportage over het openingscollege van Premier Alexander De Croo en ontdek zijn tip vor studenten.

Reportage: Seth Van der Slycken, camera en geluid: Seth Van der Slycken en Friedel Ovaere
Tekst: Seth Van der Slycken
Foto: © Seth Van der Slycken