Dichter Lieve Desmet aan het werk in Soul Repair Café
18/10/2022

Soul Repair Café Leuven: kunstenaars zetten herinneringen om in kunst

Naar aanleiding van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid 2022 in Vlaanderen organiseerden verschillende steden de eerste tien dagen van oktober activiteiten binnen het thema Samen Veerkrachtig. Een van die steden was Leuven. De stad organiseerde onder andere het Soul Repair Café. Daar zetten verschillende Leuvense kunstenaars de herinneringen van mensen aan een overleden geliefde om in een gedicht of illustratie. De organisatie wilde met deze activiteit, aan de hand van kunst, de dood en het rouwproces bespreekbaar maken.

Bekijk hieronder de reportage over het Soul Repair Café in het OPEK in Leuven als onderdeel van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid 2022 in Vlaanderen.

Reportage: Kayla Ceulemans, geluid en camera: Merel Vernaeve en Kayla Ceulemans
Tekst: Kayla Ceulemans
Foto: © Kayla Ceulemans